“Βρέθηκαν” 30$ εκατ. που είχαν κλαπεί από το Axie Infinity

Η Αμερικανικές αρχές μαζί με την βοήθεια του αναλυτή τεχνολογιών blockchain, Chainalysis κατάφεραν να επαναφέρουν κρυπτονομίσματα αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κλαπεί από το Axie Infinity τον Μάρτιο του 2022. Μπορεί αυτό να είναι μόνο ένα μικρό ποσό από τα 625$ εκατ. που είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει το γνωστό βορειοκορεατικό, Lazarus Group, ωστόσο είναι μια σημαντική επιτυχία που επετεύχθη με την συνεργασία των αρχών και της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, ο αναλυτής Chainalysis, τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που “βρέθηκαν” κρυπτονομίσματα που είχαν κλαπεί από χάκερς της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι χάκερς από την Βορεια Κορέα, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το Tornado Cash, για να “κρύψουν” την πορεία των κρυπτονομισμάτων, όμως μετά τις κυρώσεις που υπέβαλαν η ΗΠΑ στην υπηρεσία, αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν νέες τεχνικές, όπως μεταφορά των κρύπτο σε διαφορετικά δίκτυα μέσα από blockchain bridges, και ανταλλακτήρια.

Εκπρόσωποι της Sky Mavis, την εταιρεία πίσω από το Axie Infinity, ενημέρωσαν το κοινό μέσω της AxieCon που πραγματοποιείται αυτη την περίοδο, ότι όσα χρήματα βρεθούν σταδιακά θα μεταφερθούν στο Axie Infinity Treasury και μετ’ έπειτα πίσω στους χρήστες της κοινότητας.

Related articles

Αυτό είναι το τρέιλερ από την νέα γενιά anime στον κόσμο των Pokémon

Με τον Ash Ketchum να καταφέρνει επιτέλους να γίνει...

Starlink: Σχεδόν διπλασίασε την τιμή του ίντερνετ στην Ουκρανία

Είναι πλέον αρκετά κοστοβόρο για τους ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν...

SpaceX: Η πρώτη αποστολή της Νότιας Κορέας στην Σελήνη

Η πρώτη αποστολή της Νότιας Κορέας στη Σελήνη εκτοξεύθηκε...
Newsroom
Newsroomhttps://inblog.gr
Η Δημοσιογραφική ομάδα του inblog.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here