Home » ΔΥΠΑ: Ξεκινά πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία
ΔΥΠΑ Προγράμματα

ΔΥΠΑ: Ξεκινά πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ετοιμάζεται να ενισχύσει νέες επιχειρήσεις μέσω ενός προγράμματος που εστιάζει στην ψηφιακή οικονομία. Στόχος είναι να υποστηριχθούν 1.900 άτομα, ηλικίας 30-55 ετών. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση θα αρχίσει στις 23 Οκτωβρίου 2023 στις 13:00 και θα ολοκληρωθεί στην 1 Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00.

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί από πρώην άνεργους, σε όλες τις περιοχές της χώρας, εκτός από την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται ως εξής:

– 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης,

– 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή στο πρόγραμμα και

– 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, στην ιστοσελίδα https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 28.120.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία, τα κριτήρια και τη μεθοδολογία αξιολόγησης των αιτήσεων βρίσκονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

More Reading

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *